Powered by ZigaForm version 3.8.8

Pentru o utilizare de lunga durata ,  nu este de ajuns ca o usa de intrare sa fie de calitate realizata cu profile de PVC  Salamander, Trocal, Gealan, Inoutic, Deceuninck sau din lemn sau lemn placat cu aluminiu. Un rol foarte important pentru o etansare corecta, consta in cum se solutioneaza legatura dintre usa de intrare lemn sau PVC si cladire.

Astfel sunt cateva atribute care trebuie discutate impreuna cu arhitectul, constructorul si beneficiarul, si anume:

 

TIP MONTAJ: usa de intrare lemn, lemn placat cu aluminiu sau PVC montata direct in gol sau folosirea precadrelor (rama oarba); in a doua varianta usa de intrare lemn, lemn placat cu aluminiu sau PVC se va monta  dupa realizarea finisajelor, astfel ca beneficiarul va folosi o usa noua; din pacate in Romania, se opteaza pentru a monta usa de intrare lemn, lemn placat cu aluminiu sau PVC direct in gol cand cladirea este inca la rosu, astfel ca usa de intrare va deveni plina de praf, moloz, vopsea etc

 

POZITIONARE IN GOL: experienta si calculele tehnice au dovedit ca montarea usii de intrare lemn, lemn placat cu aluminiu sau PVC trebuie facuta la marginea exterioara a zidului, urmand ca polistirenul de fatada sa acopere 2/3 din acesta. Polistirenul de fatada este bine sa fie de 150 mm, iar imbinarea cu usa de intrare lemn, lemn placat cu aluminiu sau PVC sa fie realizata prin intermediul profilelor speciale de la diversi furnizori de finisaje : Knauf, Baumit, Sto etc. Astfel, se evita puntile termice in zona zidului si nu vor aparea crapaturi la imbinari. Pentru lamuriri suplimentare, firma SORAL pune la dispozitie clientilor materiale tehnice ale furnizorilor de profile PVC Salamander, Trocal, Gealan, Inoutic, Deceuninck si usilor de lemn si lemn placat cu aluminiu Jelovica si Kneer Sud Fenster, poze cu case in constructie in Germania si softul care calculeaza izotermele.

 

PRINDEREA MECANICA a usii de intrare lemn, lemn placat cu aluminiu sau PVC se realizeaza cu suruburi  de corpul cladirii; numarul si pozitionarea lor se realizeaza in functie de culoarea profilului (ex la PVC: alb sau imitatie de lemn) si dimensiunile panourilor. Vezi fise tehnice. Penele care s-au folosit la montaj se indeparteaza.

 

UMPLEREA ROSTULUI: intre tocul usii de intrare lemn, lemn placat cu aluminiu sau PVCsi zid trebuie sa lasam un luft in functie de culoarea profilului (ex la PVC: alb sau imitatie de lemn) si dimensiunile panourilor. In specificatiile tehnice se gasesc aceste valori specifice.

Umplerea acestui rost se poate realiza cel putin in 3 moduri:

 

– cu spuma poliuretanica – nu se mai foloseste in tarile vestice de cel putin 10 ani; este si normal, acest material este 100 % permeabil permitand transfer de de caldura si umiditate. Din pacate in Romania, indiferent de firma, mare sau mica, veche sau mai noua, se foloseste acest material, fara ai comunica clientului dezavantajele;

 

– cu spuma poliueretanica inchisa de 2 benzi : interioara inchisa la vapori si exterioara deschisa la vapori; firma SORAL foloseste acest procedeu conform RAL Germania de peste 5 ani

 

– cu banda precomprimata import Austria, model 3D IDA;  firma SORAL foloseste acest procedeu conform RAL Germania de peste 3 ani; avantaj suplimentar fata de cel precedent ca permite dilatari / contractari

Pentru cei interesati de montajul corespunzator al usii de intrare lemn, lemn placat cu aluminiu sau PVC, firma SORAL pune la dispozitie filme cu probe practice realizate la Targul de Ferestre de la Nurnberg.

 

CONCLUZIE: Beneficiarul roman daca doreste sa-i fie montata usa de intrare conform standardelor internationale, nu-i ramane de facut decat sa solicite ajutorul firmei SORAL pentru individualizarea proiectului sau.